Villes Running Contacts

Her kommer episode 2 i historien om Villes innlæring av RC. Jeg gjorde noen økter klikkertarget på bakken med henne i sommer, og hun hadde ganske lett for å lære seg å justere steget for å treffe. Hun var derimot langt mindre sikker på om man egentlig skal løpe, eller om det er like greit å stoppe på den. Forkunnskapene med stoppfelt kan fort gjøre RC-treningen mer komplisert, og det er viktig for meg at hundene jeg trener er fullt trygge på hvilken adferd vi jobber med, slik at ikke annen adferd vi har bruk for (i dette tilfellet stoppfelt) tar skade av motstridende innlæring.

Så dro vi på seilferie og hadde lang agilitypause. I September har det vært mye konkurranser og lite tid til store treningsprosjekter, men nå er vi i gang igjen! Musen har tatt det lett, på få økter, og i kveld gjorde vi hennes tredje trening med innslag av løping på hel bom. Hvis hun bommer tar vi henne tilbake til et startpunkt hvor hun nesten helt sikkert vil lykkes (for henne ligger det rett bak toppen av nedgangen) for å unngå at hun bommer flere ganger på rad, blir usikker og kanskje tilbyr stoppfelt.

Suksessraten har vært høy, og allerede i dag begynte vi utfasing av target! Vi skal nok trene mer med target når vi begynner å legge inn svinger etc, men jeg vil gjerne at hun så raskt som mulig får overført konseptet til selve området på bommen, for å unngå å gjøre henne mer targetavhengig enn nødvendig. Sigurd var dessuten med og trente i dag så jeg kunne filme, og i tillegg konsentrere meg om å klikke riktig i siste økt uten target.

Dette er trening jeg virkelig koser meg med, fordi vi har klart å bryte ned en kompleks og uklar adferdskjede til elementer som både vi og hunden oppfatter som klare og forutsigbare. Hva hun forstår og ikke forstår er ikke lett å si, men hun leverer høy andel av nydelige treff selv om vi varierer startpunkt og belønningsplassering, så vi kan gi henne nye utfordringer i hver økt. Gøy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: