Smiley ble operert i går

Smiley har hatt litt trøbbel med løpetidene sine, vært deppa og uvel. Alt har gått i halv fart, treningslysten har vært dårlig og vi har rett og slett konkludert med at hun antakelig har hatt vondt. Sammen med at hun har D-hofter og dermed er helt uaktuell for avl, har dette gjort at vi har diskutert en hel del frem og tilbake med både veterinærer og andre, og til slutt har jeg bestemt meg for at kastrering nok er det beste for henne.

Det er aldri et lett valg å la noen skjære i hunden min. Annerledes når hunden er akutt syk, men Smileys plager har ikke vært akutte, og jeg har vurdert fordelene og ulempene grundig før jeg bestemte meg. Til alt hell virker hun ikke særlig plaget etter operasjonen. Litt uvel til å begynne med, men det gikk over med litt spesialbehandling og passe mye kos.

IMG_3005

Hun lar såret være i fred (antakelig fordi hun får gode smertestillende som tar brodden av ubehaget), og selv om hun er trøtt virker hun å være i godt mot. Vi er på dag to nå.

Siden det ikke ble funnet noen forandringer på livmoren fikk hun beholde den. Tradisjonelt er det vanligst å fjerne alt, men det er et mindre inngrep å kun ta bort eggstokkene, samtidig som det skal gi de samme helsefordelene for henne. Vi har noen veldig rolige dager foran oss, med sofatid og lydbøker. Jeg holder de andre hundene unna for at hun skal slappe ordentlig av, og hun har selv valgt å ligge og slappe av for det meste.

IMG_3017

Rehabtreningen blir satt på vent, men jeg tror det var god timing nå. Hun var i god form og uansett i moderat trening, så hun går ikke glipp av så veldig mye med noen roligere uker. Forhåpentlig kan vi begynne å gå små turer om noen dager, og derfra går veien opp og frem!

Jeg vil passe på å takke gjengen på Din Dyreklinikk med kirurg Thomas Sissener i spissen for at dere tar så godt vare på Smiley. Selv om vi skulle ønske at vi ikke måtte besøke dere så ofte som vi har gjort i det siste, føler vi oss i det minste veldig godt tatt vare på!

IMG_3031

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: