Smiley er i gang med rehab igjen!

Vi fikk en måneds pause i opptreningen av skulderen på grunn av operasjonen, men nå er vi i gang igjen! På onsdag fikk hun svømme, vi går stadig lengre trekkturer i nomesele, og vi har introdusert en ny øvelse på reportoaret: sideveis forflytning av frambena mens hun står med bakbena høyt.

I prinsippet skal hun rotere rundt en bøtte eller liknende med mesteparten av vekten på frambena siden bakbena står opphøyd. Det har vært lettere å styre henne i mindre bevegelser foreløpig. Jeg prøver å bruke hånden med klikkeren som target, og følge etter med belønningshånden.

En videreutvikling jeg har kommet på selv (fordi jeg ble nødt til å holde fast boksen så hun ikke sparker den over ende) er at hun får tråkke over mine ben som “bumps”. Det krever at hun gjør store og høye løft med frambena, og det blir dermed en ekstra vanskelighetsgrad. Jeg har ikke noe klart mål om å sette signal og kvalitetssikre alle rehabtriksene så de kan utføres selvstendig, men de flyter mye bedre når vi har funnet en logistikk og forståelse sånn at repetisjonene kommer raskt etter hverandre. Denne økten er fra i morges:

Jeg har til og med gått en liten skitur med Smiley! Bare henne alene for å holde farten lav, og i et ferdig opptråkket spor så hun ikke kan tråkke gjennom snøen som er løs og dyp i varierende grad. Vi er foreløpig litt forsiktige med både å la henne løpe fort, og å la henne bevege seg på underlag som gir etter fordi det krever veldig mye av skuldrene.

Hun blir tydelig skikkelig sliten selv etter bare halvannen kilometers tur. Først overrasket det meg litt at hun sover i timesvis etter noe sånt, hun som alltid har hatt enorm fysisk kapasitet. Men da jeg tenkte meg om og innså at det er nesten et halvt år siden hun fikk gå mer enn noen hundre meter, sakte, i bånd, fikk jeg litt perspektiv på saken… Vi har en lang vei tilbake!

Selv om veien er lang før vi er tilbake der vi var for et år siden, kjennes det veldig bra at livet hennes går mer og mer tilbake i normale rutiner og færre begrensninger! Det kommer seg 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: