Filmer fra Stavangertur (2017-11)

Jeg hadde egentlig tenkt å starte vinterhvilen etter Kløftastevnet i starten av November, men siden Kuling kjentes både sterk og i veldig bra form på det stevnet fristet det å utvide sesongen med en siste Stavangertur. Jeg tror det ble fjerde gangen vi dro til Stavanger i år, vi liker oss der! (Så det stemmer ikke helt at Østlendinger aldri drar på langtur for å konkurrere.)

November er vanligvis en skikkelig drittmåned for min del. Det blir bare mørkere og våtere og kaldere og hundene er stadig mer gjørmete for hver tur de har vært utenfor døren. Jeg vet ikke om jeg kan kalle det vinterdepp, men jeg har de siste årene passet på å ta tak og gjøre hyggelige ting så fort november nærmer seg, for å fylle den måneden som føles uendelig lang med lyspunkter. Det merkelige i år var at november gikk fort! Jeg tror at mye av grunnen til det var at helgene var fylt med kurs, besøk, agility og helt til slutt en skikkelig roadtrip til Stavanger.

Med på turen hadde jeg fått låne Ville også. Vårt andre stevne sammen, og nå hadde vi til og med rukket å få trent litt ordentlig sammen på forhånd! På fire individuelle løp tok vi ett napp, to seiere og en andreplass! Det løpet vi disket gjorde jeg frivillig – jeg ville illustrere et poeng for henne ved å gjøre en sekvens på nytt. Wow, for en statistikk, jeg har vanskelig for å tro det selv! Ville begynner å få flyt mellom ferdighetene sine – hullene er lettere å manøvrere rundt når de ikke er så mange – og jeg på min side begynner å finne ut av hvilken informasjon hun trenger. Kjempegøy!

Her er nappet:

Og diskløpet:

Det er mentalt krevende for meg å omstille til en hund jeg ikke kjenner så godt, og konkurranse med Ville har gitt meg forsmak på hva som vil bli vanskelig når Smiley forhåpentlig skal konkurrere om noen måneder. Omstillingen til Villemodus (ikke først og fremst de konkrete valgene i banen, men instinktene i timingen som man ikke har tid til å være helt bevisst på hvis alt skal flyte) melder sin ankomst med tydelige bokstaver. Jeg vet jo at vi ikke har nok erfaring sammen til at ting går automatisk.

Tvert imot min forventning trengte jeg å være enda mer bevisst i omstillingen tilbake til Kuling – som jeg er vandt med å ha innenfor huden og forutse til minste detalj. Plutselig begynte jeg å tvile på hvor han ville være og hvilken informasjon han ville trenge – hva jeg ville rekke, og hvilket alternativ som ville gi ham klarest bane. På lørdag, mens jeg enda hadde krefter igjen, løp vi 100% feilfritt, med seier og andreplass i de individuelle klassene:

Søndag begynte kreftene å ta slutt mot slutten av dagen, og særlig i Kulings klasser følte jeg meg som en middelmådig handler. Jeg kunne hjulpet ham feilfritt rundt begge de banene om jeg hadde hatt det lille ekstra i stedet for å spare pusten til jeg virkelig trenger den. Hoppløpet var bra hele veien, bortsett fra den utrolig irriterende detaljen i starten. Kameraet følger ham ikke helt, men han tar starthinderet på nytt i stedet for å bli med meg mot tunnelen. Resten av løpet er jeg superfornøyd med! Vi løser noen vanskelige partier uten at det synes særlig godt på filmen hva som var vanskelig:

I agilityløpet gjør jeg derimot flere irriterende feilbedømminger. Jeg lar ham kjøre running på bommen selv om diskrimineringen ved oppgangen gir ham tvilsomt med fart inn, og risikoen for et dårlig felt er overhengende. Unødvendig av meg – vi har stoppfelt til sånt! RC’ene hans er ikke gode nok til å brukes i alle situasjoner, og jeg vet egentlig godt hvor feilene kan oppstå. Riktignok ble ikke dette dømt som feilpoeng, men vurderingen min var uansett dårlig. Bakbyttet på den korte tunnelen gjør jeg i Villetiming, Kuling trenger langt mer oppbremsing og sving for å komme inn mot nærmeste inngang. Instinkt-timing ute av sykronisering. Jeg begynte å bli for sliten:

Villes løp på søndag er jeg mer fornøyd med (og klasse 2 gikk konsekvent før klasse 3, så jeg hadde mer krefter til henne, det er nok litt av grunnen). Hoppløpet ga andreplass til tross for et riv i starten, men det viktigste med det løpet er for meg all selvtilliten som stråler av henne! Selvstendighet og samling på nest siste hinder er i en annen liga enn jeg er vandt til å se henne!

Agilityløpet vant vi, det var en utrolig vanskelig bane hvor jeg bedømte at eneste løsning i de aller fleste situasjonene var å bakbytte, bakbytte, bakbytte. Den ga meg ikke mulighet til å løpe offensivt på den måten jeg liker, men Villes responsivitet på steder hvor beskjedene er nødt til å komme ganske sent, reddet oss. En liten vegring etter et slakt bakbytte, men gode felt, vilt bra slalåmdiskriminering (det står et hopp ved inngangen som de fleste i klassen tok i stedet for slalåmen) og bakbyttebonanza! Om banen hadde passelig nivå for klasse 2 kan vel diskuteres, men jeg satte tenna i den og ga det en skikkelig sjanse! Gøy å gjøre det med unge, ferske Ville som jeg ikke vet helt hvor jeg har!

Vi løp også lagklasser, som hovedsakelig ble brukt til å teste feltkriterier og startrutiner. I det første lagløpet (lørdag) hadde Ville stått hos innroperen mens jeg løp med Kuling, og hun kokte fullstendig. Første gang jeg har sett Ville koke på den måten, hun har en fantastisk selvkontroll normalt. Kuling løp derimot den banen feilfritt. Søndag ble det mye kuk i kålen, høye hunder og utslitt handler. Mentaltrening på høyt nivå, og innbetaling av veldig rolige felt for Villes del – som hadde tatt raske felt ut av banken i lørdagens ag2-napp. Det finnes filmer av disse løpene på youtube hvis du er veldig interessert, men det er tåkete goprofilmer i ekstrem vidivnkel og vanskelig å se noe særlig, så jeg regner med at det er like greit å ikke legge dem inn her…

Neste november skal jeg definitivt vurdere å ha en liknende roadtrip-plan å se frem mot i slutten av måneden! Måneden gikk fort, og turen ble suksess både sosialt, erfaringsmessig og på pallen 😀

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: