Status fysisk trening januar 2018

Så – hvordan gikk det med vintertrIMG_2769eningsprosjektet? Denne gangen kan jeg faktisk melde om stormsuksess! Som jeg skrev om for en drøy måned siden har det alltid vært veldig vanskelig å bygge opp Kuling i både muskler og kondisjon. Han har en tendens til å være alt for lett.

I starten av desember ble han veid til 14,8 kg på det minste – en hannhund på 53 cm. Så lett bør han ikke være. Han kunne definitivt legge på seg fett i tillegg til muskler, og jeg vil tro at omtrent halvparten av vektøkningen han gjorde i løpet av desember var nettopp fett. Den andre derimot må være muskler! SÅ tykk har han nemlig ikke blitt 😉

Fra 29. november til 2. januar gikk eller løp han tur hver eneste dag, unntatt én. Han økte fra 14,8 kg til 16,9 – nesten 2 kg økning! Totalt logget jeg 123 km, samtlige med enten trekk, ankelvekter eller kløv. 10% vektøkning på bare en drøy måned var mer enn jeg våget å håpe på, og jeg tror endelig jeg har klart å nøste meg frem til en oppskrift som fungerer for Kuling. Nøkkelen ligger tydeligvis i steady trening over tid – med minimalt med fridager mellom.

IMG_4160

Å få til fysisk trening hver dag er krevende med det livet vi lever. Det har kostet prioritering og blir nok vanskelig å følge opp nå som vi drar i gang med agilitytrening et par dager i uken igjen, men motivasjonen til å velge vekk hvile eller agility og heller gi ham en lang tur de dagene jeg er i tvil, øker definitivt av å se slike tall!

Han begynner å bli en eldre herremann (på syv år) og er langt latere enn han var. Mens de andre hundene sprinter på jordet kan han godt tenke seg å stå i grøften og leke med en pinne…

Han kan vanvittig mye agilitymessig, og trener dermed mye mindre agility enn han gjorde før. Både fordi agilityer belastende og jeg ikke ser noen grunn til å gjøre mer enn han “trenger”, men ogsåfordi jeg har vanskelig for å finne motivasjon til treningsprosjekter for en hund som kan “alt”. De tingene han ikke kan nå, tror jeg ikke han kommer til å lære. Jeg har prøvd de vinklingene jeg har klart å innhente kunnskap til, og noen svakheter vil nok alltid ferdighetene hans ha.

Mindre agilitytrening er greit – bra for både motivasjonen og antakelig også kroppen. Men at den reduserte agilitytreningen bør ha sin motvekt i mer annen trening skal jeg la være å feie under teppet…

En sterkere hund er ikke bare raskere, men (langt viktigere for meg) mer solid og mer forberedt for å tåle belastningen vi påfører dem gjennom agility. Heia Kuling!

IMG_4310

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: