Galoppskifter

Smiley er på vei tilbake mot agilitybanen (ta i tre, kryss i taket, takk snille Gud, og så videre). Jeg begynner endelig å våge å lage oversikt over hva vi skal trene på frem mot debut, sikle på stevnedatoer til sommeren, og gjøre de første spede stegene tilbake mot agilitytrening.

For hver ny ting vi gjør, evaluerer jeg henne grundig. I tillegg går vi til jevnlige kontroller hos rehabterapeuten vår, for å få friske øyne med annet perspektiv på sakene. Den store frykten er at vi har feilberegnet marginene og dermed uten å vite det overbelaster noe som ikke er helt i orden enda. Et halvt år hvile og rehab er mye – vi har vært forsiktige, tålmodige og grundige. Men frykten er der likevel.

En ting jeg dermed er veldig nye med, er å følge med på hvordan hun bruker kroppen sin i hver enkelt øvelse vi trener på. Jeg filmer nesten alt vi gjør, for å kunne gå tilbake og sjekke hvis det skulle oppstå noe jeg er usikker på. Jeg tar også tak i noen ting jeg har undret meg over tidligere i treningen hennes, blant annet tendensen til å løfte det ene bakbenet når vi trener RC, og en tendens til å gjøre galoppskfiter på steder hvor det ikke er verken nødvendig eller hensiktsmessig. RC får vente noen måneder til, men galoppskiftene har jeg allerede rukket å pirke litt i!

Siden jeg har en del erfaring med hoppteknikk-pirk fra før, begynte jeg med å designe noen enkle grids hvor det vil være naturlig å skifte galoppretning på forutsigbare steder. Men de første variasjonene kunne jeg like godt kalt “galoppskifte- kryssgalopp- og kontragalopp-grids” – Smiley ga beng og satte bena sånn hun selv mente var enklest. Det kan tolkes som at hun har styrke til alle alternativene, men det kan også tolkes som at hun avlaster noe. Det er frykten for ubehag og avlastning som gjør at jeg ikke lar sånt ligge. Jeg pirket videre.

Til slutt kom jeg frem til dette oppsettet, med “bare” tolv hinderstøtter, som fikk frem akkurat det jeg ville med minimal innblanding av handling (jeg må serpe henne rundt første svingen men kan la henne lese fullføringen og dermed galoppskiftet selv).

Jeg puster ut, konkluderer med at hun KAN skifte konsekvent når det er behov for å skyve vekten nok over. I samme slengen har jeg lært av noen oppsett som ikke virket, og sikkert fått litt muskler av å slepe hinderstøtter hit og dit… Noen av de andre ideene til oppsett som jeg har vært innom trengte 18 og 20 hinderstøtter, så vi har hatt gleden av å bære litt 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: