Smileyplanen

Da jeg innså at Smiley hadde skadet en eller flere sener i skulderen i juni, la jeg mentalt alle planer om agilitytrening og annen moro på hylla for et halvt år. Vi hadde naturligvis ingen garantier for at vi ville kunne begynne å trene igjen når kalenderen bikket 2018, men det hjalp meg at jeg kunne telle ned, og jeg ble fortalt at det var en realistisk forventning. Vi går fortsatt til jevnlige kontroller og jeg tror aldri at jeg vil klare å slappe helt av og slutte å nistirre på bevegelsene hennes, men planen om å gjenoppta agilitytreningen i 2018 har holdt!

Da jeg endelig fikk klarsignalet ble jeg litt perpleks. Det var så mange halvferdige treningsprosjekter vi slapp taket i for et halvt år siden, så mange ting hun egentlig har lært men som har vært helt uten vedlikehold, og så mange ting vi ikke riktig hadde kommet i gang med. Samtidig føltes nesten alt jeg kunne komme på som “langt frem” og for belastende foreløpig, og jeg visste ikke hvilket hjørne jeg skulle ta tak i for å komme i gang med treningen enda det var så mye å lære.

Etter tips fra Mentaltrenerpodcasten lastet jeg ned mindmap-software (elsker at min versjon heter SimpleMind – så kan jeg føle meg litt enkel iblant 😉 ) og forsøkte å skaffe oversikt over hva vi har foran oss å trene på. Jeg fargekodet kartet med grønt for januar (det jeg allerede kunne starte på), gult for februar og rødt for de tingene jeg synes er såpass belastende at jeg vil vente til mars. Håpet er å kanskje ha henne klar for konkurranse i april, og kartet representerer dermed de tingene jeg vil ha i orden før debut:

Screen Shot 2018-01-04 at 15.52.39

Det er heftig å se hvor mye kartet har forandret seg på en måned! Ikke bare har det vokst ettersom jeg detaljerer planer og inkluderer nye øvelser, men det blir også stadig mer rosa. Når vi begynner på en øvelse gjør jeg nemlig boblen oransje, og når jeg føler meg ferdig med noe gjør jeg boblen rosa. Etter hvert skal hele kartet bli rosa, med noen pågående oransjebobler – Smileys eget fargetema 😀

Sånn ser kartet ut i dag:

Screen Shot 2018-02-04 at 11.20.01

Jeg regner med at dere har lyst på videoglimt fra treningen? Det byr vi naturligvis på! Jeg har blant annet reintrodusert noen slalåmøvelser, men for å spare kroppen hennes (slalåmbevegelse er noe av det verste man kan utsette en sårbar skulder for) gjør vi først det vi kan i en helt åpen allé. På agendaen i går kveld stod å sjekke hvor mye forstyrrelser hun tåler ved utgangene, og jeg synes det ble to morsomme minutter 

Vi har også begynt å pusle med RC igjen, for eksempel på denne måten, med slak vinkel, liten target og fokus på tighte svinger i lav fart. Ha på lyden på siste halvdel av filmen hvis du har lyst å være med på “festen” vår 😉

Hvordan det føles å leke agility med henne igjen? Akkurat som jeg drømte om. Et privilegie – hun er myk, morsom, intens, villig, og så innmari opptatt av å forstå. Min enhjørning! 

Andre ting da? Jo, vi har et helt nytt onlinekurs på trappene! Facebookbasert denne gangen siden formatet på oppgavene passer til gruppe, og det gjør det enkelt for deltakerne å følge diskusjoner og feedback. Tema er linjenerding – noe som ligger mitt hjerte nært! Du kan finne informasjon og påmelding under kursfanen her på hjemmesiden, eller på dette facebookarrangementet:  https://www.facebook.com/events/1926887450689080/

Screen Shot 2018-02-03 at 11.35.27.png

One Comment on “Smileyplanen

  1. Pingback: Sånn ble tankekartet! – One To Watch

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: