Snookertrening

Siden vi skal løpe games (Snooker og forhåpentlig Gamblers-finale) på WAO i mai, er vi i gang med å friske opp regelkunnskap, magefølelser og reaksjonsmønstre. Jeg fikk lyst å dele gårdagens treningsbane og “sannheter” for Kuling.

Hvis dette er helt nytt for deg, anbefaler jeg sterkt å få tak i et eksemplar av e-boken for fjorårets WAO-lag, der skrev jeg en omfattende gamesartikkel hvor det meste er forklart i detalj, men illustrert med eksempler så det skal være lettfattelig. E-boken finnes tilgjengelig som reprise til inntekt for årets lag, i en begrenset periode. Så hvis du gikk glipp av den i fjor, er dette en kjempesjanse! Det er også fantastisk mye annet gøy i den, som gjør det selv-oppskrifter, treningsopplegg for hund og handler, og så videre. Du finner den her: https://www.spleis.no/project/31207

Her er banen jeg tegnet:
Screen Shot 2018-02-23 at 13.09.22

Tanken var å forsøke å legge planer for to ulike tidsscenarier, 50 sekunder (relativt romslig) og 40 sekunder (veldig tight). Jeg la inn valgfrie retninger og rekkefølger i åpningen, med unntak av lengden. I sluttsekvensen måtte alle hinder som normalt tas i nummerert rekkefølge.

Jeg briefet sluttsekvensen til ca 22 sekunder, og hadde dermed 28 igjen å legge åpningsplan på for det romslige scenariet. Selv om det ble noen veldig vanskelige slalåminnganger (og utganger) mente jeg det skulle være mulig å klare makspoeng (tre ganger 7 poeng i åpningen) uten at tiden gikk ut. Det kortere scenariet ble jeg ikke skikkelig ferdig med på briefing, hadde en tanke i hodet om at det burde hjelpe å legge inn en 5-poeng, men fikk ikke tenkt gjennom og timet det godt nok. Tabbe!

Sånn gikk sluttsekvensen, klippet for å kompensere for at vi slet med slalåminngangen på 7b:

Ok, da hadde jeg ikke helt feil på briefing, og vi hadde henholdsvis 30 og 20 sekunder på oss til å løse åpningen. 50-sekunderscenariet hadde jeg beregnet riktig, og 3×7 var realistisk nok:

Riktignok hadde jeg tenkt at det skulle gå raskere å starte med den nærmeste slalåminnangen, men det timet vi til å ta et sekund ekstra sammenliknet med denne (lengre) løsningen. Jeg nerder jo mye på linjevalg, men stort sett er det to svinger vi sammenlikner, ikke en sving og en rett linje (valgfri slalåminngang er jo ikke vanlig, det er stort sett hopp eller tunneler vi velger på).

Screen Shot 2018-02-23 at 14.54.42

Vil du ha mer linjevalg? Bli med på linjevalg-kurset på Facebook! Det er noen dager igjen til påmeldingsfrist og start – 1. mars 2018! Du finner mer informasjon og påmelding under kursfanen her på hjemmesiden, og det finnes også et facebookevent: https://www.facebook.com/events/1926887450689080/

Ok, så på 50 sekunder ville vi rukket makspoeng. Godt å vite, men på mesterskap er det jo sjelden lagt opp til at alle komfortabelt skal rekke det, så jeg må forberede meg på å legge alternative planer, vurdere nøyaktig hva jeg kan rekke, og finne de smarteste veiene som gjør at jeg ofrer færrest mulig poeng og likevel rekker i mål før klokken. Så hva med 40 sekunder?

På briefing hadde jeg håpet at jeg kanskje ville rekke 7+5+7, men ikke rukket å tidskontrollere det særlig nøye. Håpløst optimistisk! (Husk at sluttsekvensen tok meg ca 20 sekunder, så jeg har ca 20 igjen å gå på.)

Over fire sekunder for optimistisk, faktisk. Hvor skal man spare dem inn? Jeg klarte ikke å finne noen gode måter å legge inn 6-poengeren, selv om den kunne tas på en rask måte med de korte avstandene. To løsninger som derimot fungerte ganske bra var 7+5+4 og 7+5+3:

7+5+3 kunne vi klart med margin (vi rakk det selv om han på testingen tok en omvei om 6 mellom det andre røde hinderet og 5) og 7+5+4 ville vært akkurat på grensen. Med andre ord er begge gjørbare planer på denne banen med 40 sekunders tidslimit.

Det jeg derimot irriterer meg grenseløst over i dag, er at jeg ikke testet  7+4+7! Søren klype! Den er bare fire meter lengre enn 7+5+3 og gir hele tre poeng mer. Alternativt kunne også 7+3+7 vært interessant – to meter lengre igjen, men rettere linjer og potensielt raskere.

Screen Shot 2018-02-23 at 11.43.22Screen Shot 2018-02-23 at 11.44.20

Det er nesten så jeg vil sette opp og teste banen på nytt, men vi mister innetreningen vår for i år og det ligger nesten en meter snø ute, med kuldeperiode på værmeldingen. Med andre ord blir det lite trening. Enda godt vi har et linjevalgkurs å glede oss til, det foregår først og fremst gjennom video, illustrasjoner og banetegninger så det er ikke så farlig at vi ikke kommer til å få trent noe særlig på lenge…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: