Kløftasøndag, 4. mars 2018

Fortsatt ikke frisk, men med en frisk dose godt mot, vendte Ingerid nesen alene mot Kløfta grytidlig søndag mens Sigurd ble hjemme på sofaen. Å delta i nesten alle dagens klasser med minst én hund i hver var heftigere enn jeg pleier å utsette kroppen min for, men samtidig utrolig gøy! I tillegg til Kuling i klasse 3 hadde jeg med Sigurds Ville i klasse 3 og 2,  og Camillas Cobra i klasse 1. Jeg tror vi tar det kronologisk for å ikke gå helt i surr:

Dagen startet med Villes debut i hopp3, og hun gjorde stas på navnet sitt. Helt vill, litt “ding-ding-ding”-følelse på responsen fra henne, ikke så mange tanker hjemme og litt kaotisk på banen. Så kaotisk som det blir med Ville – hun er jo ekstremt styrbar og villig så kaos fra henne er ikke som kaos fra Kuling 😉 Noen pinner falt på veien og vi tullet på oss en commitment-vegring, men alt i alt var det vel ikke helt galt:

Neste løp ut var Kulings i samme klasse. Hvorfor han gikk et hakk forbi slalåminngangen tror jeg ikke jeg kommer til å få svar på… Rart var det, i alle fall. Det andre rusket er mer typisk rusk og kunne vært unngått, men å havne i port nummer to på rett linje tror jeg rett og slett er en god gammeldags tabbe, og regner med at det ikke er en ny trend vi har tenkt å begynne med 😉

Kulings agility 3-løp regnes som feilfritt fra handlerens side, men sånne vipper kan jeg ikke slippe gjennom og han fikk pent gjøre den på nytt. Surt når resten av løpet var tilnærmet perfekt! Samtidig veldig glad både for at jeg klarte å ta det når det kom, men også at det faktisk dukker opp på vanlige konkurranser så vi kan få trent på det. Han har en tendens til å lese meg godt nok til å skjønne når konkurransen er viktig nok til at han kan strekke kriteriene, og levere perfekt på de vanlige stevnene hvor han vet at jeg retter opp. God vippe satt i banken til senere, nesten nydelig løp, og JEG vil i alle fall ha en sjokoladebit for selvkontrollen min!

Lagløpene blir ikke gylidge med bare én handler, så jeg valgte å bare stille med lånehundene. Fint å få et ekstra løp med dem, og fint å få blåse av dem litt støv før de neste klassene sine. Først Ville, som var kjempebra med unntak av mønefeltet, det rettet vi opp. Hurra!

Cobra har jeg aldri konkurrert med før, og bare trent med noen få økter. Jeg hadde virkelig ingen følelse for hva hun kom til å levere, og forventet ærlig talt at det første løpet kom til å være totalt kaos og innkjøringstrøbbel. Særlig linjen i starten av banen hvor jeg visste jeg ville bli litt stuck i framforbyttet og havne langt bak på bommen var jeg ganske sikker på at jeg ikke ville klare å formidle til henne at hun skulle rett frem og bak. Så feil jeg tok! Noen pinner datt, men feltene var perfekte, handlingen fløt og det var faktisk ganske lett å være lånehandler! Mental gymnastikk, absolutt, men vi fant flyten allerede fra start. Kanskje ikke så rart når man tar i betraktning at Camilla har gått kurs for meg  mer eller mindre sammenhengende siden før Cobra ble født, har trent sammen med meg og Smiley, og har skravlet med meg i telefon om hundetrening i time etter time når jeg har vært ute på roadtrips og trengt å holdes våken. Men det å vite at Cobra i stor grad er trent etter “min” metodikk er ikke det samme som å tro på at vi kommer til å få til ting på banen sammen på første forsøk. Det var en ganske spesiell følelse å oppdage at vi bare hadde gått inn og gjort det, som om vi var erfarne sammen!

Villes A2-løp var kanskje det løpet jeg hadde aller mest lyst til å få til i løpet av dagen, det siste nappet er begrensningen for om hun og Sigurd får leke seg på uttak og NM i år. Det ville seg ikke helt, med et riv og en tullete vegring (jeg vet jo at Ville ikke har riktig den selvstendigheten der, og skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke hjelper henne mer opp mot hinderet etter bommen).

Cobras A1-løp var bra, med unntak av at hun poppet ut av slalåmen. Jeg kunne vært defensiv, ligget bak og forstyrret henne mindre, siden jeg vet at hun har vært for utålmodig i slalåm tidligere. Men det passer ikke helt med min filosofi å safe seg til napp med ferske hunder – jeg vil at de skal få oppleve at trening og konkurranse er mye av det samme. På trening ville dette vært enkelt, så jeg forventer egentlig at hun burde kunne det, men konkurransestresset tok henne gitt. Sluttlinjen ble også vanskelig når hun ikke skjønte min “stikk”-kommando (samme som Kulings “finish”). Uklart om den ikke er godt nok generalisert på bom, lengde, etc eller om hun rett og slett syntes det var for rart å høre det fra meg (kanskje jeg sier det på feil måte også). Men om vi ikke allerede hadde hatt den slalåmfeilen kan det hende at jeg hadde klart å løpe henne rett i mål (optimistisk tanke når dette var syvende løpet for dagen, men man kan jo late som?). Gøy var det uansett!

Siste løp var Cobras hopp 1. Igjen samme slalåmproblem, men ellers plettfritt! Jeg kunne naturligvis ha planlagt det bakbyttet etter slalåmen og gått for den trygge løsningen, men under normale omstendigheter kan hun løpes fra i slalåm og jeg ville gi henne sjansen til å vise at hun husket hva vi hadde “snakket om” i ag-løpet. Feilberegning 😉
Uansett er jeg veldig fornøyd med resten av løpet, og ekstra fornøyd med at vi faktisk fikk til bakbytte-180-framforbytte-lengde, den sekvensen ble ikke særlig enkel når man kom bakpå fra slalåmen!

Det var ikke mye jeg rakk å sitte ned, men litt prat om løst og fast og grunt og dypt satte jeg pris på. God hjelp med videokamera og oppvarming av hund med tidlig startnummer fikk jeg også. Agilityfamilien min har vokst de siste årene, og jeg setter sånn pris på dere ❤

Ekstra takk til Sigurd og Camilla som lånte meg hundene sine når dere ikke selv kunne være med til Kløfta. Dere gjør det naturligvis best selv, men det var moro å kjenne på at jeg ikke er helt lost med hundene deres jeg heller. Begge er jo hunder jeg følger mye til vanlig og har en god finger med i spillet på hvordan de trenes, men det er noe helt annet å løpe med dem selv 😀

Smiley ble forresten målt, ikke overrskende large, men interresant nok til ca 49 cm (og dermed innenfor L i Sverige og 500 på WAO) og vi har papirene i orden!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: