Grime

Siden Smiley synes det er vanskelig med fremmede hunder tett på, bruker vi noen ganger grime. Hvorfor? Jo, akkurat som for en hest med grime på, er det enklere å snu henne (og oppmerksomheten hennes) den veien jeg vil når det oppstår noe hun har vanskelig for å slippe fokus på – for eksempel en hund hun vil gjøre utfall mot.

Vi har hatt en Halti-grime liggende fra dengang Bris var liten og trengte å øve på det samme, og den er bra men har en ulempe: den er nesten usynlig på en hund med svart ansikt. Usynlig er kanskje en fordel sett fra noen vinkler, men jeg synes faktisk det er en ulempe. En synlig grime signaliserer nemlig at denne hunden har litt trøbbel med å oppføre seg, og kan hjelpe meg med å holde andre hunder ute av intimsonen hennes! En fin bieffekt, der altså.

Dermed har jeg sydd en grime i hennes egne farger: rosa med oransje fór. Hun elsker den ikke akkurat, men tar den på frivillig, spiser godbiter og leker med den på, og den passer godt. Fleecefóret gjør den i alle fall mer behagelig enn kjøpegrimen. Jeg håper vi ikke trenger å bruke den særlig mye, men om vi nå først skal bruke grime kan vi gjøre det med stil 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: