Bokanmeldelse: “Agility – från grunder till första start”

Jeg nyter campinglivet som agilitynomade noen dager denne uken – med tre friske border collier, tusen ting å trene på og null treningsmuligheter er det fantastisk å kunne dra på besøk til steder med bedre fasiliteter! Når man i tillegg har en jobb man kan ta med seg (vi har to onlinekurs som ruller nå, og en sommer full av kursplaner in the making) og kan slå enda en flue i samme smekk ved å tilbringe tid med en kjær venninne er det ikke stort å lure på.

Agilitytrening, venninnetid, tur i vårsolen, te på thermos og gode bøker i sofakroken gir nær perfekte dager! En bok jeg har gledet meg til å lese ferdig er Fanny Gotts nye agilitybok! Jeg begynte på den i januar, og har kost meg med å lese den ferdig i dag. Helt riktig tema for denne bloggen, så her kommer en liten bokanmeldelse:

Først må jeg si at det er en lekker bok, den er full av fine bilder, detaljerte illustrasjoner og pen layout. Viktige sitater er hentet ut og fremhevet i margen. Den er god å holde i og ser bra ut. Her har Klickerfölaget gjort en god jobb!

Boken henvender seg til nybegynneren, og bygger opp veien fra den første introdkusjonen til agilityhinder, gir deg oversikt over hva du og hunden trenger å lære, og forbereder deg på de første konkurransene. Den er bred, ikke spesielt nerdete i detaljene, men full av påminnelser om hvordan god og effektiv trening kan legges opp og fungere for ulike typer hunder.

Jeg skulle definitivt ønske meg at jeg hadde hatt en sånn bok da jeg oppdaget agility! Likevel synes jeg ikke det var for sent å lese den, selv om den ikke ga meg noen store overraskelser. Både som trener, utøver og instruktør er det godt for meg å få noen andres syn på saker, nye formuleringer og noen fremgangsmåter jeg ikke har brukt selv.

Med andre ord tenker jeg at denne boken er et definitivt must for deg som er fersk i gamet, men den er virkelig også verdt en sjekk for den mer erfarne også. Gratulerer Fanny, denne gjorde du bra!

Du finner boken hos Adlibris (https://www.adlibris.com/no/bok/agility-fran-grunder-till-forsta-start-9789198339543) og du kan lese mer om forfatteren (og finne flere bøker, blant annet den absolutt obligatoriske “Shaping”-boken!) på www.klickerklok.se.

One Comment on “Bokanmeldelse: “Agility – från grunder till första start”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: