Rekruttsamling

Jeg søkte inn meg og Smiley til rekruttprosjektet i år fordi jeg trodde at konkurranselik situasjon med fremmede hunder på alle kanter, nye hinder og alt det som følger med ville være ganske nøyaktig det vi manglet mulighet til å trene på. Det ble midt i blinken! Akkurat dette trengte vi!

29662697_10214160758666314_8123880392147581191_o
Foto: Line Einvik Løbersli

Fokus på oppgaven når det sprang en hylende engasjert hund på en annen bane samtidig var for eksempel krevende; hun ville heller legge seg ned og se på den enn å sitte på start for å løpe selv. Dette fant vi mestringsstrategier for, og jeg tror vi kom lengre på denne tre dager lange samlingen enn vi ville kommet om vi skulle tatt tak i det direkte på konkurranse og brukt flere helger på det. Trening på flere baner samtidig skjer dessverre ikke der vi trener til daglig, så det var en forventet og etterlengtet utfordring. Sosiale manerer mot andre hunder fikk vi også trent ganske mye på, og hun taklet møtesituasjoner bedre og bedre i løpet av helgen.

Jeg har tidligere merket at hun synes det er vanskeligere å holde seg i skinnet og være høflig mot fremmede hunder når hun blir sliten i hodet, og denne effekten fikk jeg merke sterkere enn jeg forventet. Dette var en opplevelse jeg egentlig ikke har lyst til å skrive om – men så prøver jeg å være en av de som forteller om både solskinn og skyggesider, så here goes: Hun har alltid hatt bra kapasitet for selve treningssituasjonen og orket flere timer med vekselvis trening og pause sammen med folk og hunder vi kjenner fra før uten å bli merkbart sliten. Dette ble derimot noe helt annet når det var fremmede på alle kanter, og mot slutten av den første dagen var hun helt tom for selvkontroll og høflighet utenfor banen selv om hun fortsatt fungerte i selve treningen. Hun gjorde et utfall mot en person hun ble redd for i en situasjon hvor jeg ikke forutså det, og viste dermed tydelig at vi var over grensen for hva hun orket mentalt. Dette har jeg knadd og eltet i hodet (og sikkert fått noen grå hår over), forsøkt å lære av, og lagt treningsplaner og tiltak for å unngå at skjer igjen. En av tingene jeg gjorde med én gang var å spare henne for halvparten av øktene neste treningsdag og dermed gi henne lengre hviletid mellom hver økt og mindre mental totalbelastning. Jeg skal også ta på meg rollen med å beskytte henne bedre når hun er usikker og heller være frekk nok til å be folk om å la være å hilse på henne en gang for mye enn å risikere at hun velger å si fra selv en gang til. Skarphet mot mennesker vil jeg virkelig ikke ha i hundene mine!

28954049_10214160768426558_3464501158894824633_o
Foto: Line Einvik Løbersli

Så til det det som får meg til å smile: Agilitymessig har hun vært helt fantastisk og langt over forventning. Jeg forstår virkelig ikke hvordan hun har klart å lære alt dette her med den minimale treningen vi har hatt mulighet til å gjøre. Min enhjørning! Følelsen av å løpe med henne kan ikke beskrives med ord.

Jeg har slengt sammen masse små klipp av både det vi fikk til og det vi ikke fikk til. En veldig slitsom langhelg stappfull av gode muligheter til den treningen vi virkelig hadde bruk for nå. Perfekt! Tusen takk til ledelsen som organiserer rekruttprosjektet år etter år. Jeg er utrolig glad for muligheten! Stor takk til instruktørene (Eivind Fossum, Peter Holmberg og Allan Hansen) som ga oss gode utfordringer og hjalp meg med å evaluere treningen.

 

Takk til Thomas Sissener på Din Dyreklinikk i Sandefjord som diagnostiserte og behandlet Smiley så hun ble frisk av skulderskaden – det er mer verdt enn jeg kan beskrive å ha spesialister vi stoler på når vi virkelig trenger det. Takk også til Aquadog i Tønsberg som har fulgt oss med rehabilitering, styrketrening og kontroller hele veien. Vi er stolte av å samarbeide med dere!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: