Sånn ble tankekartet!

Tankekartet over alle ideene jeg ville trene på med Smiley fra vi begynte å leke i retning agility igjen i januar til det som nå blir debut midt i april, vokste heftig! Du kan lese mer om hvordan jeg utviklet ideen her: https://onetowatch.no/2018/02/04/smileyplanen/

En tidlig utgave så sånn ut, fargekodet i grønt for det jeg kunne gjøre i januar, gult for det vi kunne begynne med i februar, og rødt på det som måtte vente til mars:

Screen Shot 2018-01-04 at 15.52.39

Underveis har de boblene jeg følte meg ferdig med blitt merket rosa, mens boblene for de tingene vi var i gang med å trene på ble merket oransje. Etter hvert som “alt” ble lov, altså jeg og Lisa på AquaDog var enige om at Smiley var klar for alle typer øvelser, tok jeg bort fargekodingen og ga meg selv mer frie valg for hva vi trengte å trene på. Kartet har vokst jevnt og trutt, og det kommer det nok til å fortsette å gjøre en stund til, så lenge jeg føler for å fortsette å bruke det. Her er et eksempel på hvordan det kunne se ut underveis:

Screen Shot 2018-04-13 at 13.54.07

Nå er vi “ferdig”! Det er en del ideer igjen som jeg har merket grå fordi det er ting man aldri blir ferdig med (styrketrening for eksempel), eller ting jeg valgte å utsette til etter debuten, men alt jeg ville gjennom har vi faktisk fått til, hun har fått erfaring fra blåbærkonkurranser tre ulike steder, vi har trent agility på seks steder totalt (takk for all fantastisk gjestetrening, kjære venner!) og vi har fått prøvd litt banetrening helt på tampen. Sånn ser kartet ut i dag, det har vært gøy å gjøre det komplett og samtidig fylle det ut i Smileys egen fargekode (rosa med oransje):

Screen Shot 2018-04-13 at 13.56.45

Helt klar for debut er vi nok likevel ikke. Smiley skiller for dårlig mellom bom og vippe (noe som gjør henne usikker på bomoppgangen i første repetisjon), hun er usikker på fremmede møner, og slalåmforståelsen er ikke generalisert så godt som jeg skulle ønske. Vi trenger mye mer erfaring før vi egentlig er klare for å konkurrere, men det rekker vi ikke nå. Klart jeg kunne latt være å konkurrere med henne nå i april, men det er disse sjansene jeg får før sommeren. Mai og juni er proppfulle av WAO, NM og uttak til NKKs landslag, hvor det blir viktig for meg å gi Kuling nok krefter og fokus. Jeg tror dermed ikke at Smiley kommer til å få så mye mer erfaring før sommeren enn det hun får nå i april. Melsom, Hove og Fredrikstad blir dermed der vi henter den erfaringen vi mangler.

I mellomtiden skal jeg øve på å justere forventnignene mine. Smiley er en helt fantastisk agilityhund når hun er trygg og vet hva hun skal, men til helgen forventer jeg at hun går sakte og forsiktig, kanskje vegrer på noen hinder hun er utrygg på, og antakelig bommer på en slalåminngang eller tre. Vi er ikke klare, men vi blir det nok med god trening! Det er opp til meg å gjøre den treningen vi får nå god for henne…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: