Hove, vår 2018

 

Jeg pleier å elske disse stevnene på Hove – endelig utendørs, camping med gode venner, stort sett gode baner og god stemning (det eneste jeg egentlig ikke liker er at Kuling sliter veldig med underlaget der, noe som går ut over både farten og sikkerheten). Denne gangen ble det et antiklimaks, og det er ikke stevnets skyld, men kombinasjonen kranglete ankel (som har vist seg å skyldes et røket leddbånd), migrene og bihulebetennelse ble litt mye på én gang. Jeg klarte ikke helt å glede meg over det som var bra, og gledet meg ikke til løpene mine engang.

Sigurd fikk løpe de fleste av Kulings løp. Han er en veldig bra reservehandler! Kuling går stort sett enda raskere med Sigurd enn med meg, det er mer trøkk i dem sammen. Samtidig blir noe av presisjonen borte, både i form av flere misforståelser men også større svinger og flere nestenulykker, så totalt sett går det litt opp i opp tidsmessig. Men de trives sammen, Sigurd får verdifull erfaring, og jeg er veldig glad for å ha et så godt alternativ når jeg ikke er i form til å løpe selv! Dette løpet på en utrolig vanskelig bane av Petr Pupic for eksempel – kult å se 😀

Dette fra lørdag ble også innmari bra – og ekstra bonus ironisk nok at Kuling fikk en påminnelse om vippekriteriene selv om det kostet dem en høy plassering. Vi er på vei inn i mesterskaps- og uttakssesong, så akkurat nå er kriteriene enda mer verdt enn de er til vanlig – og for meg er de alltid viktige så det sier jo litt… Noe av det som virkelig imponerer meg av både hunden og handleren er episk RC-treff rett inn i en tricky serie av threadler – dette er søren ikke lett!

Smiley briljerte jo langt mer enn ventet i debuten sin forrige helg, så forventningene til henne hadde vokst. Det viste seg at hun syntes utendørsmiljø med gjennomsiktige gjerder rundt ringen og langt flere visuelle forstyrelser enn i en innendørshall med tette vegger var veldig vanskelig. Det ga utslag i at hun var ufokusert, forsiktig, langsommere enn ventet og at det skjedde flere feil og misforståelser. Det hjalp heller ikke at dommerne i 3/4 klasse 1-løp også satte 60 cm til tross for at underlaget på Hove kan være skikkelig glatt og vanskelig, særlig etter en lang vinter med snømåking hvor mye av granulatet forsvinner. Men 60 cm på vanskelig underlag er egentlig ikke et problem for Smiley (i så fall hadde jeg ikke utsatt henne for konkurranser enda), det var i kombinasjon med distraherende omgivelser at det ble vanskelig for henne.

Egentlig gjorde hun mye bra, det bare kjentes ikke fint når vi stadig mistet connection og jeg emosjonelt var sårbar med kropp og hode som ikke fungerte, så jeg lot det gå inn på meg at hun ikke trivdes skikkelig på banen. Camilla og Cobra stilte som bodyguard for oss på start og i mål i alle fire løpene, det satte vi pris på! Det er godt for Smiley å vite at den hunden som er bak henne er en kjent hund, ikke en fremmed. Så får hun i alle fall én ting mindre å tenke på når hun synes omgivelsene er litt mye.

Dette er første løp fra lørdag, hvor hun kræsjer i første hinder, kikker seg omkring, går sakte og kontakten oss imellom stadig ble brutt av misforståelser:

Dette fra søndag kjentes mye bedre (selv om hodet mitt fortsatt slet med tette bihuler og synsforstyrrelser), hun var både tryggere, stolte mer på meg, og presterte bedre agilitymessig. Det var også en bra trøst å se at hun var ganske jevn med Cobra tidsmessig, de hadde samme slalåminngangsfeilen og ellers jevne løp – Cobra er jo rask! Godt å kjenne at vi tross alt ikke henger så langt etter, selv om det kan føles sånn…

Etter to konkurransehelger var det på tide med en ny sjekk hos AquaDog. Litt stiv i høyre skulder, men ellers good to go! Smiley elsker svømmingen, har lært seg å sette pris på massasjen, og jeg føler meg så mye tryggere når vi med jevne mellomrom får bekreftet at kroppen hennes tåler treningen vi gjør!

For Ville har fokuset vært å få orden på feltkriteriene, tjuvingen har tatt litt av i det siste og vi har konkludert med at feilrutinen antakelig har vært for rask. Hun har altså fått repetere feltet i såpass høy takt at vi ikke tror hun helt har lagt merke til at det ikke ble riktig. Det har i alle fall ikke fungert. Prosjektet nå går ut på å roe ned stressnivået hos både Ville og Sigurd et par hakk, innarbeide en rutine som begge to kjenner igjen, og få illustrert for Ville at det faktisk ER viktig å bli stående på feltene til handleren gir frisignal. Agilityløpet søndag viser hvordan hun bare fortsetter med samme når det går litt for fort i svingene:

I lagløpet like etterpå tok Sigurd det hele ned et hakk, tok en liten pustestopp før han sendte henne på mønet på nytt, og reaksjonen hennes er en helt annen. Ikke bare står hun faktisk nå på mønet til hun får frisignal – hun velger også å stoppe ordentlig på bommen. Kritieriediskusjoner med stoppfelt er noe skikkelig dritt, men om man ikke tar dem når de oppstår skaffer man seg et enda større problem. Både Sigurd og Ville har mye mer lyst til å trene RC enn å reparere stoppfelt, men vi er overbevist om at det ikke hjelper noen å slippe opp på kriteriene og la hunden ta kontrollen, så dette er en prosess de må finne veien gjennom. Filmen starter midt i, altså der hvor det ble Villes tur:

Bris har levert bra i helgen. Flere feilfrie løp, godt humør for det aller meste, og hun er en bra bonushund som lurer pensjonisttilværelsen stadig vekk. Så lenge hun synes det er gøy får hun holde på, og om hun er sirup i et løp ar Sigurd ingen forventninger og lar henne heller slippe med bare et par hinder. En fin balanse for dem! Dette, for eksempel, hvor hun både syntes det var skikkelig moro å løpe og hvor Sigurd klarte å tilpasse handlingen (han løp samme klasse med Ville også) med kreative løsninger som får frem det beste i Bris:

Så hvordan oppsummerer man en sånn helg? Tja. Jeg kan jo være konstruktiv:

Bihulene begynner å løse seg selv. Nesespray, tålmodighet,

“Migrenebriller” er under produksjon, jeg venter på beskjed fra optikeren og håper de blir klare til å tas med til WAO. Det å kunne skru ned lysstyrken på verden er verdifullt når det sollyset som alle andre koser seg med ødelegger dagen for meg. Håpet er at mørkere briller enn det man får kjøpt til vanlig skal hjelpe litt – jeg trasket rundt med to par solbriller utenpå hverandre i helgen uten at det var helt nok…

Ankelen har jeg i alle fall fått svar på, og selv om røket leddbånd er ganske alvorlig, slipper jeg nå å være redd for at det kunne vært en stressfraktur eller noe annet sånt som virkelig krever streng hvile. Jeg har utrolig lite lyst å gå på krykker i stedet for å løpe på WAO! Jeg skal trene spesifikke styrke- og stabiliseringsøvelser, begrense løpingen til et fornuftig minimum, og be legen ordne en kombinasjon av noe betennelsesdempende og noe som kan gjøre at magen aksepterer å ta betennelsesdempende.

Humøret er i alle fall på vei opp, og etter å ha klaget min demotiverte nød på facebook fikk jeg veldig mye hyggelig støtte. Det har sine fordeler å ikke alltid bare dele det positive i sosiale medier! Ikke bare vil jeg være et helt menneske der hvor jeg er sosial (og sosiale medier er tross alt en sosial arena), jeg tror at det glansbildet man kan bli lokket til å presentere av seg selv kan føre med seg en uheldigheter i form av prestasjonsangst etc…

Annet da? Jo, denne uken har vi gjerdet inn agilitybanen (igjen, den var jo gjerdet inn før vi startet planeringen men nå har vi gjort det på nytt), vi har bygget en liten bro og gravd en bredere og bedre sti gjennom skogen til der det blir parkering under treningskonkurransen 6. mai, og vi skal pakke frem og male alle hindrene våre.

Og – i dag er siste sjanse til å bli med på linjevalgkurset som starter 1. mai! I kveld stenger jeg påmeldingen. Det var veldig mange som ba om at jeg skulle sette opp et nytt linjevalgkurs når det ble vår, men er ganske få som har meldt seg på. Nå er det sol, grønt gress og du kan få videoanalyse av din egen hund! Ha venter dere på? Gå inn på kurssiden før kvelden er omme 😀

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: