Treningskonkurranse: KystCup 1 2018

I går kveld var vi i Bamble på årets første delkonkurranse i KystCupen. En fantastisk treningsmulighet bare en time hjemmefra! Mynt susset med mange nye folk og bjeffet på noen andre, Bris kjedet seg mest i bilen, og border colliene treningskonkurrerte.

Smiley gledet meg stort ved å være trygg og happy og løpe akkurat som på trening! Herlig! Slalåm fra høy fart ble for vanskelig for henne i begge løpene (det står på treningslisten til vi forhåpentlig får tid til det i mai eller juni). Vi har også dumpet borti en forventningsdiskusjon når jeg vil ha henne til å leke med båndet sitt før hun får ta en bedre leke, der har vi virkelig litt investering å rydde i. Men bortsett fra det er jeg kjempehappy med kvelden for Smileys del! Banene var for vanskelige for oss, men det gjør ingenting når hun er i happy humør og takler feilene uten å falle sammen!

Ville overrasket oss stort ved å stoppe skikkelig på begge felthindrene! Nå var det ikke med noe møne i denne banen, men wow! Sigurd var SÅ forberedt på å diske henne for felt og øve på forbedret feilrutine, men Musen leverte. Kanskje hun kjente på seg hva som var prosjektet og tok det alvorlig? Hun vant faktisk sammenlagt, med raskere tid enn Kuling:

Med Kuling var vippen og eventuell feilrutine ved riv kveldens hovedprosjekt, men vippen var relativt bra (måtte be ham dytte på nytt da han så opp men han ble stående) og han rev ingenting. Det hjalp nok at vi bare hoppet 55 cm her, men de slurverivene vi har fått en del av i det siste kan komme på lav høyde også, det er ikke bare store hopp som faller for slurv. I ag-løpet var bomfeltet alt for tynt (muligens to klør men ikke noe mer), og i hoppløpet fikk jeg frem popping ut av slutten av slalåmen (som han også gjorde i første løp i Arendal). Bra ting å få trent på! Derimot er jeg ikke så veldig fornøyd med at han fortsatte å jukse på starten i hoppløpet, selv etter påminnelse. Forventningen er nok så sterk der at det ikke koster nok å bli satt tilbake. Hadde han begynt å løpe og virkelig tjuvstartet hadde jeg tatt ham av banen og ikke latt ham løpe, men reising/snusing/sniking er på grensen, og han har sluppet unna med litt for mye av det… Det er en utfordring å være tydelig og konsekvent uten å ende med å fokusere på hva som er dårlig heller enn hva jeg kan belønne!

Vi takker og bukker for gjengen i Bamble som står på og arrangerer – det er masse jobb! Muligheten til å treningskonkurrere er virkelig gull verdt, og vi setter stor pris på det. Neste cupkveld er mellom NM og NKK-uttaket, helt perfekt for reparasjon av kriterier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: