1. mai i Fredrikstad

Etter en våt og stormfull natt var banene så som så i Fredrikstad – det spede vårgresset fikk virkelig kjørt seg denne dagen! Bris startet med en pallplass i hopp3, men føltes ikke fresh og ble trukket fra de andre løpene sine.

IMG_7799.JPG

Kuling føltes skikkelig bra, men jeg hadde ikke styring på ham. Forstår ikke helt hvorfor og har heldigvis hatt noen bedre treningsøkter hjeme etterpå, men selv om han var bra var han litt all over the place og vi fant ingen flyt sammen. Ville fusket videre med kriterier som hun har gjort mye av i det siste, og Sigurd fikk virkelig tøyd tålmodigheten sin. Hun har også jobbet bra på trening denne uken så vi håper hun er i bedre modus nå som vi reiser mot WAO.

Smiley overrasket virkelig positivt! Jeg hadde egentlig nesten bestemt meg for å ikke starte henne i Fredrikstad. Kombinasjonen dårlig vårgress og regn kan bli veldig glatt og vanskelig, noe jeg ikke våger å utsette skuldrene hennes for. Det er kanskje ikke helt rasjonelt – hun er frisk og sterk og håndterer underlag og hoppteknikk godt. Men når man har grått så mange tårer over skadet hund som jeg har, blir man irrasjonelt redd for å sette seg selv i samme situasjon igjen. Nå har riktignok aldri Smiley skadet seg på agility, men jeg tror dere skjønner hvordan jeg tenker. Agility er belastende, det er alltid risiko invovlert, og jeg er ganske risikoavers på Smileys vegne!

Etter å ha sett klasse 3-hundene klare seg bra på banen (langt verre var det med handlerne, som skled i oppbremsinger og satt fast i akselrasjon) og avtalt med gode hjelpere på sidelinjen om å følge med og varsle meg om hun skulle skli det minste, valgte jeg å gi Smiley sjansen. Gjett hvor godt det føltes å se henne justere seg, ta det pent og forsiktig, men likevel løpe på med trøkk og selvtillit og stort smil? Så bra har hun ikke gått på konkurranse før – nå føltes hun nesten som på trening! Min enhjørning ❤

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: