Oslo Hundeshow 2018

Den eneste muligheten vi hadde til å få ryddet opp i starter og felt mellom WAO og NM hoppet vi på og tok selv om hetebølge, syk bil og post-mesterskaps-utflatingen var et faktum. For ja, det er ingen hemmelighet at kriteriene lett flyr i mange retninger under mesterskap, og med WAO, NM og NKKs landslagsuttak tett på hverandre er det vanskelig å vedlikeholde ferdighetene tilstrekkelig.

Bris syntes det var alt for varmt, Smiley løp feilfritt både i åpen agility fredag og lagløpet lørdag, Kuling nailet feltene (og tok premier) fredag og lørdag men var all over the place søndag, og Ville var nesten helt perfekt hele helgen men den ene feilen som har forfulgt henne og Sigurd i ag2-løpene i det siste inntraff dessverre denne gangen også. Mynt var mest opptatt av å hoppe ut av vinduene på campingvognen og stjele mat hos naboene – hun er en rimelig krevende valp full av eventyrlyst og selvtillit!

Favorittløpet av det vi har på film er faktisk Smileys ag1-løp fra søndag med riv. En deilig, enkel og flytende bane fra dommerelev Esther Marie Dreier Jørgensen og “lærer” Jenni Lethinen:

Denne helgen lot jeg henne teste RC på bommen i konkurranse for første gang, og hun traff i alle forsøkene! Hun kunne dessuten stoppe da det var skarp sving i ett av lagløpene. Det fascinerer meg at hun fortsatt aldri har prøvd å jukse med stoppene sine – den lille autisten som er så opptatt av å gjøre riktig bare fortsetter å levere! Det herlige med dette løpet er at hun slapp seg løs, våget å ta i, og jeg kunne handle henne som en voksen hund med selvtillit! Det går opp og ned og i rykk og napp, noen ganger blir hun redd for noe (hun kjeftet til og med på dommeren i et løp på lørdagen) men andre ganger ignorerer hun alt det skumle og skinner som en stjerne. Alt i alt blir hun stadig tryggere og det kjennes riktig å la henne konkurrere selv om hun synes konkurransemiljøet er krevende.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: