August

Med syv konkurransedager på tvilsomme underlag på mindre enn to uker var det på tide å sjekke Smileys kropp i går. Hun fikk en ganske heavy svømmeøkt som “oppvarming”, og ble deretter gått grundig gjennom av Lisa på AquaDog. All clear, ingen ømhet eller stivhet, og vi er good to go for mer agility! En deilig trygghet og lettelse – det vi gjør fungerer!

38264142_10156323720505673_2593533795739107328_n

Akkurat det med mer agility blir det ikke så veldig mye av for Smileys del før i September. Kuling får prioritet på det som er av krefter og treningstid frem til Nordisk Mesterskap neste helg. Deretter skal vi ha agilityfri frem til rekruttsamlingen i starten av September. Alternativ trening er ikke å kimse av, og jeg tror man får igjen for den treningstiden man mister ved fordelene av både modning, motivasjon og variert belastning.

I dag var Kuling og resten av gjengen på Din Dyreklinikk i Sandefjord og fikk krysset av et viktig punkt på listen før avreise til Nordisk: ormekur, godbiter og fornying av stempler i pass så de kan reise lovlig ut og inn av landet!

38186252_10156323720670673_6054000740106502144_n
Kuling er høyst fornøyd med at sponsoren ikke bare har stempler men også tabletter og godbiter!

Til helgen skal vi på landslagssamling, det håper jeg blir både hyggelig og nyttig! Nå så tett før mesterskap handler det for meg mest om å bygge selvtillit og vedlikeholde kriterier – ting vi ikke kan skal vi uansett ikke lære oss akkurat nå. Dermed satser jeg på noen passe enkle treningsøkter, men gjerne i en sånn setting at jeg kan lure Kuling til å tro at det er konkurransepress på feltkriteriene så vi får belønt litt av det som er så innmari viktig når det gjelder!

Siste banetrening her hjemme er nok allerede gjort, i dag rakk jeg endelig å teste denne banen som jeg satte opp til noen av elevene mine tidligere i uken:

Screen Shot 2018-08-02 at 14.57.56

Den krevde litt utholdenhet både fysisk og mentalt, men det hele var en veldig morsom opplevelse for både meg og begge hundene. Det er virkelig ikke ofte vi trener baner, så når vi gjør det forsøker jeg å gi alt og jobbe konkurransemessig uten å slippe på kriteriene og presisjonen.

Kuling nailet alt annet enn hinderet mellom bommen og vippa på første forsøk – der havnet jeg for langt bak (fullt og helt min egen tabbe å ikke stikke tidlig nok fra 3) så han fikk ikke den foten ut han hadde trengt for å ta baksiden. Resten var akkurat som det skal være! Han, som har vært ekstremt lite tilgivende og vanskelig å handle, kjennes som hånd i hanske nå. Han gir meg mer margin, og jeg vet nøyaktig hvilken informasjon han har bruk for. Han leser vel ikke akkurat tankene mine, men jeg tror jeg kan lese hans iblant 😉

Smiley syntes det var vanskelig å holde linjen 10-11-12 når jeg bare stakk og ga verbal på første forsøk, og det forplantet seg til litt trøbbel 13-14. Ellers var det virkelig ikke mye hun ikke fikk til, enda noen av ferdighetene egentlig er for ferske til å settes sammen i en så lang bane. Selvtilliten på slalåminngangene var bra, svingen ut av 19 ble så tight at det kjentes feil å venstrehandle 20-21 (!) og jeg kunne pushe så hardt og tydelig i bakbyttet på 28 at vi fikk en riktig lekker sving der uten å få henne til å tvile på commitmentet sitt. Den enhjørningen gir meg noen helt egne følelser på agilitybanen, og jeg håper så inderlig at det er noe vi kan nyte sammen i mange år fremover!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: