Kinnaredstur og svensk agilitychampionat

Forrige helg tok vi en tur til Sverige for trippel agilityklasse. Effektive stevner med mye av det man kommer for (og frihet til å hjelpe til som funksjonær når man dermed har tid til overs andre tider av dagen for oss som gjerne overnatter på stedet) håper jeg vi får mer av i Norge etter hvert! Enn så lenge er det vel mye enklere å arrangere stevner i Sverige, uten terminliste som fastsettes lang tid i forveien, men det nye regelverket åpner tross alt for at vi kan ha småstevner og stevner med flere løp for færre hunder her også. Som deltaker synes jeg det er alle tiders med en sånne muligheter, i tillegg til at de minste hundene våre får konkurrere på lavere høyde, noe både vi og hundene setter stor pris på. Man kan vel drømme om at Norge følger etter en gang i fremtiden…

Kuling og Sigurd gjorde tre nydelige løp, de to første med sure riv men det siste satt som hånd i hanske – feilfritt og seier med åtte sekunders margin!

Der satt også det svenske agilitychampionatet. Vi har konkurrert i Sverige flere ganger før, men aldri hatt helt klaff med championatet. Ikke for at titler egentlig betyr så mye for oss, men det er en fin kvittering. Jeg tror dette ble Kulings siste konkurranseløp, og vi kan virkelig si at han gikk “out with a bang” og avsluttet med stil. Kuling elsker agility, og vi elsker å se ham så glad!

Smiley fikk mulighet til å kommisjonsmåles lørdag (da det var klasse 3-dag og mange dommere tilstede), sånn at hun ble flyttet ned fra XL til L. Largeklassen er for hunder mellom 43 og 50 centimeter mankehøyde, altså de minste largehundene etter norske klasser. Det er en klasse med stor rasediversitet, hvor store sheltier, små aussier, pyrrer, tollere, de minste border colliene og andre som ellers har et handicap med å måtte hoppe veldig mye høyere enn egen mankehøyde får hoppe på inntil 50 centimeter høye hindre.

I Smileys klasser var hindrene satt til 45 cm – og hun elsket det! Farten og smilet økte for hvert løp, og i det siste løpet satte hun ikke bare opp steglengden men også takten i steget. Vi vant!

Akkurat dette er grunnen til at jeg har valgt å fortsette å konkurrere i klasse 2 litt til. Hun bygger selvtillit, og med selvtilliten øker farten. Naturligvis vil selvtilliten komme med rutine i klasse 3 også, men det er noe eget med å få lese linjene litt mer selv på litt enklere baner. Kombinert med lave hindre var dette en fantastisk erfaring for Smiley å ta med seg videre, og hvis været holder seg samarbeidsvillig blir det en ny Kinnaredstur for meg og henne i slutten av November. Vi krysser fingrene for campingvennlig føre!

Det vanskelige med disse stevnene i små haller, er å klare å transportere Smiley inn til og ut fra banen uten å komme for nær andre hunder og mennesker hun er redd for. Utfallsmessig har vi en stor utfordring (som vi jobber målrettet med), og det er av stor betydning at jeg klarer å unngå å sette henne i situasjoner hun opplever som så ubehagelig at hun trenger å bli sint. Dette innebærer at jeg helst varmer opp ute helt til det nesten er min tur, har en vakt inne som holder meg oppdatert på om det nærmer seg, bærer eller løper fort med henne inn til start (det er lettere å ignorere alt rundt når man løper fort av en eller annen grunn), belønner raskt i mål (bare det å få henne til å leke i mål har vært en utfordring) og forsøker å etablere en rutine for transport vekk fra banen til et friområde (i dette tilfellet utenfor hallen) hvor vi kan leke mer fritt og feire løpet vårt litt unna alt det andre. Denne gangen hadde vi Sigurd som var ferdig med sine løp på lørdagen til vår helt egen assistent, og det var gull verdt! Sånn sett gruer jeg meg litt til å ra på tur alene neste gang og måtte klare meg selv… Til helgen skal vi til Kløfta, Smiley og jeg, der kjenner vi mange nok til at vi helt sikkert finner noen som kan hjelpe oss litt.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: