Mynt hos AquaDog

Siden vi er så heldige å få bruke bassenget hos AquaDog i Tønsberg en gang i uken, får hundene våre spedd på ønsket om allsidig og variert trening med svømmeøkter. Det er særlig verdifullt nå om vinteren, når vi ikke kan la dem svømme i havet eller bassenget i hagen!

Mynt er nå ti måneder gammel og godt nok ferdigvokst i kroppen til at vi synes hun kan begynne med litt mer vanlig fysisk trening på lik linje som de andre hundene. Hun får være med på alle turene vi går, har fått prøve seg på å trekke litt foran sykkel, og jobber med balanseøvelser på ustabile underlag. I vinter skal hun forhåpentlig få trekke mer når det blir skiføre, og til våren skal vi skaffe en kløv i henne størrelse så hun kan få bære litt. I tillegg har vi startet tilvenning til svømmetrening i basseng.

Mynt har badet masse ute i sommer, og elsket det! Likevel er det ikke en selvfølge at svømming i basseng er like gøy – ofte oppfatter hundene det første gang som å ha falt i et hull med vann uten mulighet til å komme opp. Det kan gi panikk. De første gangene i bassenget fokuserer vi derfor på trygghet, moro og rutineforståelse.

Siden Mynt villig hoppet i bassenget og hentet leke etter noen få repetisjoner med overtalelse og hjelp til å ta det siste steget uti, brukte vi resten av økten til å lære henne at det er trygt å ta pause i armene. Hun fikk veksle mellom å komme opp på rampen og å stoppe i armene mine annenhver gang:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: