Smiley og RC-svingene

Jeg har bygget enda en target (enda mer solid) og benyttet støtten da jeg hadde en god venninne å trene med et par dager til å gjøre noen RC-svingøkter med Smiley.

Jeg pendler mellom håp, eufori og depressive tanker i dette. Av en eller annen grunn synes jeg RC-svinger er så vanskelig at jeg knapt tør å trene på det alene. Jeg går rett i depp og håpløshet når vi får tilbakeslag, og synes utfordringene kan virke umulige å løse.

Jeg har skrevet om teknikkvalg før, men i denne filmen tror jeg også man ser det ganske tydelig. Smiley velger helst å ikke sette ned bakbena i svingene og det gir både en risikabel type treff og stor belastning på framparten i neste steg: landingen på bakken etter planken.

Bokstarget med kriterie om fire ben kjennes fortsatt som veien å gå, det er den eneste måten jeg har klart å få frem en bra andel aktive bakben. Men det er innmari vanskelig å se, og når korthuset faller sammen og hun begynner å levere bakbensløft eller travsteg faller det gjerne såpass skikkelig at jeg trenger en pause for å orke å begynne “på nytt”. Helt fra start er det jo ikke, det vi har belønt finnes jo i ferdighetsbanken, men når vi har med oss et uheldig bevegelsesmønster er det fryktelig vanskelig å luke ut.

Her er alle øktene fra to intensive treningsdager:

Jeg er ikke sikker på hva som er den beste veien videre, men dette er den veien jeg vet om, og jeg får i alle fall frem en holdbar teknikk i en del av repetisjonene. Likevel kjennes det som en utrolig lang vei å gå, og jeg skulle ønske jeg kjente noen snarveier…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: