Slalåmtrening med utgangsfokus

Vi hadde en veldig bra slalåmtreningsøkt som jeg tilfeldigvis har på film! Jeg brukte en alléslalåm med rette inn- og utganger men litt åpning på midten, for å redusere belastningen og sånn sett kunne unne meg litt flere repetisjoner enn jeg ville gjort på en rett standardslalåm.

Vi trente både på å fullføre slalåm skrått mot veggen, bli værende mens jeg krysset utgangen og beveget meg motsatt vei, og å fullføre selv om det står et hoppehinder tett etter utgangen.

Smiley var en stjerne! Veldig morsom økt hvor jeg fikk kjenne på at selvtilliten hennes er i ferd med å vokse nok til at jeg kan utfordre henne med avanserte saker. Bra kvittering for at tilnærmingen med tålmodighet, lav treningsmengde og detaljfokus har vært riktig vei å gå.

Jeg har visst siden før vi debuterte at slalåmen ikke kom til å være klar (vi begynte å lære inn slalåm på nytt etter skulderskaden en måned før debuten våren 2018) sånn som jeg helst vil at en unghund skal kunne før den møter slalåm i konkurranse. Slalåmferdigheter har stått høyt på treningslisten siden det, men belastningen gjør at jeg har valgt å ta det i små steg med mye pause mellom. Det hadde kjentes enklere å trene masse på det, men jeg tror dette var et bedre kompromiss!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: