Mjøndalsbursdag 2019

Det er en slags tradisjon å feire Ingerids bursdag med hundefestival i Mjøndalshallen. I år passet det med kalenderen igjen, så denne helgen har det vært høy agility-, kake- og partyhattfaktor! Tusen takk til alle som bidro med klemmer, hilsener, bursdagssang, latter og smil!

GXTW1722

Mynt var maskot, Bris var Sigurds varmepute mens han hvilte mellom løpene, og Ville taklet overraskende godt å måtte oppe høye 60 cm-hinder igjen. Hun gleder seg nok likevel mer til å dra tilbake til Sverige i slutten av måneden og nyte 40-50-høyder. Viktigst av alt: Ville er ikke halt, men lykkelig. Vi nyter det!

Jeg fikk dessuten en ny t-skjorte av Tone Cecilie, som perfekt fanger Smileys innstilling til at enhjørning-symbolikk har blitt så innmari populært etter at hun kom til verden:

YHKI2677

Med den t-skjorten på handleren, leverte hun en bra bursdagspresang hun også: et feilfritt løp i hopp 3!

Smiley trivdes ikke så veldig godt i Mjøndalshallen. Jeg var usikker på om jeg skulle melde på fordi jeg vet at det er ekstremt trangt i start- og målområdet i denne hallen, sammen med høyt støynivå og tett til neste bane. Grunnen til at jeg likevel valgte å delta, er at jeg tror hun vokser på disse opplevelsene. Det er en vanskelig balansegang – jeg vil utsette henne for litt vanskelige miljøer så lenge hun får gode opplevelser, men ikke gå over terskelen og gjøre henne mer redd for den store verden!

Vi har kommet enormt langt på et år! 8. mars, for et år siden, var første gang Smiley gikk en hel, rett, tolv pinners slalåm. På et snaut år har vi rukket å delta på 16 konkurranser.  I Arendal, på hennes første utendørsstevne, ble hun helt satt ut av at gjerdene rundt banen var gjennomsiktige, så hun kunne se alle de fremmede menneskene og hundene rundt banen mens hun skulle konsentrere seg om å løpe med meg. På Hulahoppet var det nesten umulig å belønne henne i mål, fordi det var trangt og folksomt og ingen steder å stikke seg unna. Nå bjeffer hun til meg på “boom-chicka-wow”-kommandoen før start, hun leker i mål og hun har blitt så trygg at farten i konkurranse nærmest er doblet! Likevel har vi et stykke igjen før hun er helt trygg, umulig å distrahere og våger å virkelig ta ut den egentlig farten sin.

På den ene siden har jeg lyst til å pakke henne inn i bobleplast, holde henne tett til hjertet og ikke utsette henne for noe som helst som hun kan oppleve som ubehagelig. Hun er så liten, så sensitiv og så innmari viktig for meg. På den annen side vet jeg at om hun skal lære å føle seg trygg i den store verden, må hun oppleve at det kan være kult å være der. Jeg var ikke forberedt på at vi skulle ha mulighet til å være med på NM og landslagsuttak allerede i år. Jeg var heller ikke forberedt på at vi skulle få mulighet til å delta på WAO – jeg regnet med å reise kun som lagleder og ha med Smiley som reserve.

En liten tvil i magen sier at jeg kanskje bare burde droppe disse eventyrene – vi er jo på langt nær så klare som jeg skulle ønske! Samtidig vet man aldri hvor mange muligheter man får (jeg trodde for eksempel jeg skulle få mange flere muligheter med Kuling), og kanskje må man bare gripe de mulighetene man har, mens man har dem. Hvis Smiley skal være med på disse store eventyrene i år, skylder jeg henne å la henne oppleve gradvis mer skumle steder, sånn som Mjøndalshallen, og gjøre det aller beste jeg kan ut av opplevelsen. Så vi løp, vi lekte og vi løp ut igjen.

Selv om vi også løp forbi den gamle teppekledde bommens om hun ikke stolte på, løp og kikket litt på smallhunden som sprang i nabobanen, løp litt feil vei og tapte noen sekunder, løp rett til feil slalåminngang og løp mot feil tunnellingang – så hadde vi det faktisk også ganske morsomt! Dessuten tror jeg vi lærte noen ting, begge to.

Dessuten hadde jeg en knakende hyggelig helg sammen med noen veldig fine venner. I agility foregår det meste av stevnedagene på utsiden av konkurransebanen. Da er det utrolig godt å kunne trives mens man venter!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: