Mynt har debutert!

Som jeg skrev i forrige innlegg, er ikke Mynt helt klar for å løpe baner enda. Sånn sett er det for tidlig å debutere i konkurranse. Men vi merker helt klart på henne at hun ikke er helt som hjemme når hun kommer til nye steder for å trene, så vi regner med at hun vil trenge litt konkurranseerfaring før hun løper som på trening også.

Det er ikke store ting, men hun kan bli distrahert fra lekingen sin, hun kan kjennes ganske uselvstendig, og vi har sett i slalåmtrening på nye steder at hun synes det er vanskelig å koble på at dette kanskje også er en sånn slalåm som hun har trent på, når hun møter en ny for første gang. Derfor har vi meldt henne på noen stevner nå, selv om hun ikke egentlig er så klar for å løpe baner som vi synes de bør være før debut!

Med en liten dæsj ironisk distanse pyntet vi hanekammen med limegrønt glitter og lot det stå til. Hovedplanen var å trene på å leke i slusen, sitte på start, ta to-tre hinder og løpe tilbake til båndet. Med andre ord; veldig enkle oppgaver, mest leking og ren rutinebygging.

Det ble det også i agilityløpet – felthinder er hun absolutt ikke klar for å møte i baner enda. De fikk dessuten en perfekt utfordring å øve på da tidtakeranlegget ble justert, ved å måtte somle bort nesten et minutt uten å miste modus. Bra trening, og selv om Mynt viser akkurat den uselvstendigheten jeg snakket om på vei mot hinder 2, synes vi hun virket glad og fornøyd. Vi tror hun gikk fra det hele med en bra opplevelse, styrket og mer klar for neste konkurranse.

Hoppbanen var derimot såpass enkel at vi syntes Mynt kunne få en sjanse til å løpe den. En stor dæsj cred til Nina Hansen for banedesignet! Slalåminngangen visste vi at hun ikke ville komme til å få til; nesten rett på, med veldig mye fart på rett linje, men diskriminering mot tunnelen til høyre og mye mulighet til å trekke inn mot høyre foran handleren (som naturlig nok ville komme bakpå med en rask hund). Ellers så det fullt gjørbart ut og Mynt har så mye selvtillit i slalåm på trening at vi ikke er spesielt redd for å ødelegge noe ved å la henne prøve noe hun ikke får til i konkurranse. Vi ga det en sjanse, og her er løpet:

Ganske bra, sant? Mynt likte at banen krevde at Sigurd måtte løpe, så selvstendigheten holdt faktisk til alle linjene. Slalåmen kom for brått på og det tok noen forsøk før hun kjente den igjen, men da hun vel gjorde det fullførte hun fint! En seier å putte i minnebanken for Mynten.

Flaks også at Mynt er med på hoppteknikk-kurset online, for den feilberegningen på hoppet før slalåmen er grov og kunne gitt et skikkelig fall om hun ikke hadde hatt flaks!

Nå er det tre uker til stevnet i Arendal, og vi får sette oss ned og lage en prioriteringsliste for treningen hennes sånn at det stevnet kan bli like gøy som dette! Jeg tror at felthinder, slalåm på nye steder og litt enkle handlingsgreier for å styrke selvtilliten på klasse 1-aktige linjer er hete kandidater til listen 😉

De “store jentene” (ikke for at de er så store med sine 43 og 49 cm, 5 og 3 år) fikk også løpe i går. Jeg var litt skeptisk til å la Smiley løpe på naturgress av ukjent kvalitet i skikkelig drittvær, men underlaget holdt faktisk ganske bra. Her er favorittløpet, en utfordrende A3-bane av Johnny Aass som jeg likte veldig godt (bortsett fra bomoppgangen som jeg syntes var vanskelig å få rett og flyt på). Masse fine utfordringer å gå hjem og trene mer på!

Prioriteten med Smiley nå er å få satt noen gode starter og vipper i banken etter WAO, NM, uttak og nordisk på rappen uten vanlige konkurranser mellom. Som nevnt tidligere har vi fått svelge noen kameler i form av to tjuvstart og en meget rask vippe… Vippen hennes var helt perfekt, med stort fart inn, blindbytte og push etter, rask handler men is i magen, og likevel nesedytter i perfekt posisjon. Glad og fornøyd handler! Startene var akkurat som jeg ønsket. Jeg kunne jogge fra i A3 uten at hun lettet på rumpa, men i J3 fikk vi frem akkurat det og jeg fikk satt henne ned igjen med et smil. Bra trening! Vær og underlag tillot ikke egentlig å gi banene den intensiteten jeg ønsker i min måte å gjøre agility, jeg blir litt konservativ i stilen i drittvær på tvilsomt underlag. Men bortsett fra at hun satt og myste med øynene på start, synes jeg ikke man kan se på Smiley at det pissregnet! Bra fart, bra hoppteknikk, bra enhjørning ❤

Ville har ikke fått trene noe særlig det siste halvannet året. Hun har hatt flere skader, noen av dem med uklar årsak, og vi vet ikke hvor mye agility hun holder for. Samtidig er det sånn at agility er den virkelig store hobbyen hennes, hun elsker å få bli med på trening, og det er veldig merkbart på psyken hennes når hun har inaktive perioder. Vi lever med andre ord en vanskelig balanse…

Hadde hun vært en annen hund, hadde vi kanskje pensjonert henne etter såpass mange diffuse skader. For Ville kjennes det bedre å forsøke å gi henne sjansen til å leke i små doser når vi ser hvor mye det gjør for humøret, frykten og smilet hennes. Siden hun har vært haltefri og i bra oppbygging i hele sommer, fikk hun også sjansen til å leke i går, og hun ELSKET det!

Hun gikk som en kanonkule, smilte som solen selv, og lekte som en liten terrier. Man kan bli glad av mindre! I dag er hun avslappet, lykkelig og trygg i egen pels selv om robotstøvsugeren pusler rundt og dulter borti ting mens jeg ligger på sofaen og skriver dette. Akkurat sånn vil vi at Ville skal ha det. Mett på opplevelser, fylt opp gledeskvoten og heldigvis uten å bli halt igjen.

Norwegian Open har vi derimot ikke meldt henne på til. Vi vet fra i våres at Ville har blitt veldig redd for at folk heier og roper, uten at vi skjønner et kvekk av hvorfor og hvordan det skjedde. På NO er det et enormt lydtrykk i hallen, så det skal Ville slippe. Arendal tror vi derimot kan bli moro, der er det luftig og til sammenlikning ganske rolig, så der skal Ville få løpe, forutsatt at hun fortsetter å holde seg frisk og fresh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: