Midtvinterkonkurranser

Kongsvinger, Kløfta, Bø og Haslemoen – Smiley vant og Mynt har tatt sin første sløyfe!

I romjula tok vi campingvognen til Kongsvinger for å konkurrere. Det ble fire løp på Smiley lørdag, fire løp med Mynt søndag, og et bonusløp på Kløfta for Mynt. Vi visste ikke at Sigurd kom til å være skadet og ikke kunne løpe på mange måneder da vi meldte på disse stevnene, så det ble til å stryke seg fra ganske mange av løpene når ikke én handler kan være på to stevner samtidig!

Mynt får jo ikke løpe felthinder i konkurranse enda, så halvparten av løpene hennes blir bare treningsløp med noen få hinder og leke i hånden.

Høydepunktet for min del var å vinne lørdagens første A3-løp med Smiley:

Vi lar oss stadig overraske over hvilke tider hun klarer å sette og hvilke fantastiske hunder hun klarer å slå. Den lille enhjørningen er on fire! “Som vanlig” var det Kurt Ove Steinset som dømte, så vi kunne ikke ta noe cert denne gangen heller. Jeg får snart begynne å løpe feilfritt for noen andre dommere, så vi kan tuske til oss den championatsløyfen vi mangler 😉

I neste agilityløp tok jeg en sjanse for å slippe et risky blindbytte etter en lang tunnel, en sjanse som ikke betalte seg. I hoppløpene var Smiley av en eller annen grunn litt utenfor. Hun er så innmari sensitiv, det kan være nesten hva som helst, men det var ingen morsom følelse å gå av banen uten å skjønne hva som ble så galt. Det kunne vært en helt vanlig misforståelse at hun kom forbi det hinderet, men jeg kjenner på henne når hun er usikker. Da vil hun helst ha en klem. Så da vi ikke fikk opp gleden og flyten igjen løp vi raskt av banen.

Mynt fikk sin første sløyfe på søndagen! Det ble mye trøbbel med slalåm denne helgen, litt irriterende siden slalåm er Mynts overlegent sterkeste hinder, men når man er stresset og helst vil bjeffe og hoppe på handleren sin er det vanskelig å ta seg tid til å se etter slalåmpinner… Resten var rimelig bra i den banen her, da! En bane jeg likte godt, av fersk dommer Kine Eimhjellen:

Vi var i Bø også, men der ble ikke Mynt venn med banene (det kan være innmari vanskelig å gi en superrask fersking rettferdig og tydelig handling i klasse 1-baner) og dagen etter dro vi til Haslemoen med Smiley. Hyggelig kveld med overnatting hos venner, og inspirerende baner nok en gang av Kine Eimhjellen.

Det ville seg ikke helt resultatmessig, i to av fire løp sprang Smiley forbi ett av de siste hindrene, i ett løp fikk vi riv på siste hinder, og i det siste løpet klarte vi heldigvis siste hinder (hvis ikke hadde jeg begynt å lure på om vi har gått hen og blitt forhekset!) men der fikk vi et riv et annet sted i banen.

Favorittløpet fra Haslemoen var det første, men et RC-treff å sikle etter og is i magen til å la henne stå litt på vippen, enda alt gikk helt i ball i midten og jeg måtte nødløse en masse fordi jeg rett og slett ikke rakk frem dit jeg burde vært etter mønet:

Nå tar vi konkurransepause en stund. Smiley skal få noen få stevner i vinter og vår for å lodde formen og ferdighetene frem mot mai. I mai braker det virkelig løs! FCI-uttaket og WAO foregår i to påfølgende helger, så det blir to lange uker på veien, i tillegg til kursstart og alt annet som pleier å skje om våren. Vi prøver å få med oss Moelv, Swedish Open, kanskje det svenske WAO-uttaket og kanskje Drammen i mars. Bortsett fra det håper vi på bra form og bra trening. Det er ikke bare Sigurd som rehabtrener ankler, så vi har flere ting enn samme adresse til felles 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: