To nye verbaler

Smiley var uheldig og rev opp en tredepute på tur for en drøy uke siden, dermed fikk vi en agilitypause som ikke var planlagt. Det gjelder å snu nedturer til oppturer, så vi har utnyttet pausen til å ta tak i to nye verbaler.

Vi hadde allerede åtte ord for hoppehinder, men disse har faktisk likevel stått på listen en stund: left/right betyr “fortsett frem til hinderet, samle deg, og sving tight rundt den høyre eller venstre hinderstøtten uavhengig av hvor handleren din er”.

Siden hun allerede har en masse ferdigheter for å løpe rundt objekter og har trent ord og handling på den måten tidligere, skulle det ikke så veldig mye til å etablere et rammeverk å sette disse to nye ordene i. Vi startet rolig, på stuegulvet, med kjedelige godbiter.

Siden denne typen trening uunngåelig setter oss opp for å gjøre ganske mange feil etter hvert som vi tøyer grensene for forståelsen, er det veldig viktig å ha gode feilrutiner! Legg merke til at jeg nesten alltid belønner henne for å komme tilbake i utgangsposisjon, uavhengig av om hun lyktes i hoveddelen av repetisjonen. Dette er avgjørende for å holde frustrasjonen lav og selvtilliten høy.

Vi kommer til å fortsette med stuegulvtreningen til det blir umulig å få henne til å feile. Jeg tror det er i den settingen at hun virkelig utvikler forståelse. Da blir stressproofing og generalisering enkelt! I filmen viser jeg de første repetisjonene på nytt sted, mens andre trener agility ved siden av, og første gang vi prøvde å starte ved siden av hverandre i stedet for i nøytral posisjon. Det gjelder å gjøre endringene i tusen steg, så blir alle små og enkle!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: