Mynt

Mor: Fire. RLSVKBC002A/13 – Border Collie.

Far: Flyland Why Not. LV33727/14 – Shetland Sheepdog.

Født: 9. januar 2018. Farge: Seal (sobel under en delvis gjennomsiktig svarthvit). Vekt: 9 kg. Mankehøyde: 41 cm.

Mynt er på mange måter Kulings rake motsetning. Hun er en liten hund med et veldig stort ego. Hun har en voldsom selvtillit! Hun mener at alt her i verden som er interessant bør tilhøre henne, hun finnes ikke redd for verken lyder, bevegelse eller egen kroppskontroll. Hun har en mer moderat selvtillit i møte med nye mennesker, men også den er i utvikling. Mynt kunne fylt langt større sko enn sine små gjeterhundpoter!

Mynt er resultat av en tjuvparring, hvor begge foreldrene er agilityhunder. For vår del var hun et impulskjøp fra finn.no – Sigurd fant en liten valp som liknet på Ville.

Hittil er hun krevende i hverdagen, der tar hun mye plass. I den agilityforberedende treningen har hun vært fin å forme, hun har latt seg bygge opp i intensitet, hun er i ferd med å utvikle fokus og hun har et trykk og en takt i steget som kan gjøre henne til en svært rask agilityhund.

Fremtidshåpet er en ultrarask mediumhund med de samme ferdighetene som vi lærer våre largehunder. Hun skal utdannes i både abeidsvaner, hoppteknikk, selvstendighet og naturligvis mer alminnelige hinderferdigheter som løpende felt og alt det andre. 

%d bloggers like this: